Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

Tot ce ai nevoie să știi despre achiziția de bunuri recuperate prin leasing financiar

Din ce în ce mai multe firme din România care sunt recent înființate si nu dispun de suficient capital optează pentru achiziția de bunuri recuperate prin leasing financiar. Înainte de a apela la această formă de finanțare, este important sa fii cât mai bine informat cu privire la avantajele sale, precum și la modul în care se derulează relația contractuală cu societatea de leasing.  

 

Ce este leasingul financiar pentru bunuri recuperate și cum funcționează?

 

Leasingul financiar este un pachet integrat de finanțare, asigurare și servicii post vânzare, pentru achiziția de bunuri cu scopul folosinței pe termen lung. În cazul în care o firmă solicitantă nu își respectă obligațiile stabilite prin contract, bunurile pot fi recuperate de către compania de leasing. Ulterior, bunurile care nu au suferit daune semnificative sunt reintroduse în ofertă la prețuri mult mai scăzute, acestea putând fi achiziționate prin leasing de către o altă firmă.

Majoritatea bunurilor recuperate solicitate de firme sunt autoturismele și echipamentele IT, însă unele companii, printre care  și OTP Leasing România, includ în ofertă și alte tipuri de echipamente utile pentru diverse sectoare de activitate,  oferind transparență și asistență clienților în ceea ce privește starea bunurilor, tocmai pentru ca aceștia să ia cea mai bună decizie pentru afacerea lor.

 

Iată 5 dintre cele mai importante avantaje ale achiziției de bunuri recuperate prin leasing financiar:

 

1. Prețul redus

Prețurile bunurilor recuperate din oferta companiilor de leasing sunt mai scăzute decât cele de pe piața bunurilor second-hand.

 

2. Flexibilitatea

Plata ratelor se poate face lunar, trimestrial sau sezonier. Totodată, perioada contractuală este flexibilă. 

Un astfel de contract poate fi încheiat pe o durata minimă de 1 an (art. 7, Ordonanță Guvernului nr. 51/1997 modificată). Alte detalii contractuale, precum perioada maximă, avansul minim, dobânzile sau alte costuri pot varia în funcție de valoarea bunului finanțat și indicatorii financiari de la semnarea contractului de leasing.

 

3. Dreptul de proprietate

După achitarea ratelor și a valorii reziduale, bunurile intră în proprietatea solicitantului. 

 

4. Birocrația redusă

Clienții care achiziționează bunuri recuperate prin leasing financiar beneficiază de documentație simplificată și de un proces rapid de aprobare a dosarului. Mai mult decât atât, multe companii de leasing din România pun la dispoziție clienților sisteme online prin care se poate aproba o cerere de finanțare în mai puțin de 24 de ore.

De asemenea, tot online se pot găsi documentele necesare pentru solicitarea unei astfel de finanțări, asigurându-se astfel un nivel minim de birocrație și reducerea timpului de deplasare pentru client.

 

5. Alte avantaje contractuale

Clientul poate solicita la cerere anumite modificări asupra clauzelor contractuale, chiar și după semnarea contractului de leasing financiar. Desigur, acesta va trebui să aibă în vedere că modificările vor fi condiționate de îndeplinirea unor condiții, cum ar fi scurtarea sau prelungirea perioadei de leasing, rambursări anticipate sau cesionări de contracte de finanțare.

Un alt avantaj enorm pentru afacerea ta este faptul că nu există garanții speciale. În cazul unui contract de leasing, garanția este însuși bunul finanțat. Astfel, clienții nu mai au grija ipotecilor sau sechestrelor pe alte bunuri decât cel contractat.

 

Care sunt lucrurile de care este indicat să ții cont înainte de semnarea contractului?

 

Printre aspectele la care ar trebui să fii atent atunci când achiziționezi bunuri recuperate prin leasing financiar se numără și responsabilitatea pentru mentenanța și întreținerea bunurilor contractate, achitarea costurilor aferente acestor aspecte revenind în sarcina solicitantului.

De asemenea, este important să știi că în momentul achiziției de bunuri recuperate, compania de leasing îți poate solicita un un avans minim. De regulă, acesta nu depășește 20% din valoarea totală a bunului, iar cum prețurile unor astfel de bunuri sunt mult mai scăzute decât cele de pe piață, avantajul este tot de partea clientului.

În concluzie,  firmele care nu dispun de suficient capital și vor să achiziționeze bunuri recuperate prin leasing financiar pot obține o serie de avantaje, iar companiile care oferă astfel de soluții de finanțare vin în ajutorul lor pentru a lua cea mai bună decizie pentru propriul business.

Bunuri recuperate

 

 

 

 

 

 

 

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor