Antifragilitate prin puterea de a fi o comunitate

Pe masura ce vestile despre evolutia situatiei se raspandesc din ce in ce mai repede, iar undele socului par ca nu vor ocoli pe nimeni, in sedintele echipei noastre am inceput sa ne gandim din ce in ce mai mult la ce inseamna aceasta schimbare pentru clientii nostri. Cum isi gasesc ei curajul si resursele de a-si conduce businessul in aceste vremuri? Cum rezista la socul acesta? Care este situatia echipelor lor?

Si cum ii putem sprijini noi?

Dincolo de efortul firesc pe care il facem de a fi disponibili pentru clientii nostri cu solutii pentru contractele lor, am incercat sa identificam cum altfel putem sprijini comunitatea afacerilor locale in demersul de a deveni nu doar rezilienti, ci antifragili.

Demaram astazi o serie dedicata continutului pentru afacerile mici si mijlocii locale-#Parteneripentruafacerilelocale. Cu sprijinul clientilor nostri, al partenerilor si al echipei vom aduce mai aproape de voi acele idei, strategii sau informatii care pot contribui la gestionarea situatiilor de business in aceasta perioada.

Veti putea citi despre leadership in timp criza, cum lucram cu echipele de la distanta, cum reactioneaza mintea umana in astfel de situatii, cum facem si cum punem in aplicare un business continuity plan, solutii digitale si initiative care schimba comunitatea in mai bine.

De ce facem acest lucru?

Pentru noi, perioada aceasta nu inseamna ca renuntam la principiile noastre. Din contra. Realizam ca un obiectiv strategic pe care ni l-am asumat– acela de a fi customer centric – sa ai clientul in centrul atentiei tale- se transforma intr-o maniera normala de a aborda situatia. Ca membri ai echipei OTP Leasing, am adoptat rapid fiecare dintre noi mindset-ul de respondenti in prima linie a frontului.  Atat eu, cat si multi dintre colegii mei am discutat personal in aceste zile cu multi dintre clientii nostri. Aceste conversatii ne-au reamintit ca fiecare dintre noi poate contribui si ca putem face acest lucru impreuna, ca o comunitate.

Avem nevoie de multe lucruri pentru a trece si a deveni mai buni in aceasta perioada, alaturi de solutiile de business si cele legislative: de empatie, de rezilienta, de intuitie si de sprijin reciproc. Cred cu tarie in ele si consider ca, impreuna, putem gasi avantaje in undele socului, asa cum bine descria Nassim Taleb:

„Unele lucruri beneficiaza de socuri; prospera si cresc atunci cand sunt expusi la volatilitate, la lucruri aleatorii, tulburare si factori de stres (...) Antifragilitatea este dincolo de rezistenta sau robustete. Cel rezilient rezista la socuri si ramane acelasi; Cel antifragil devine mai bun. Aceasta proprietate se afla in spatele a tot ceea ce s-a schimbat cu timpul: evolutie, cultura, idei, revolutii, sisteme politice, inovatie tehnologica, succes cultural si economic, supravietuire corporativa, retete bune (sa zicem, ciorba de pui sau tarta cu friptura cu un strop de coniac), ascensiunea oraselor, culturilor, sistemelor legale, padurilor ecuatoriale, chiar existenta noastra proprie ca specie pe aceasta planeta.”

Ne inspira in acest demers si puterea comunitatii extinse de business locale de a fi rezilienta, de a veni cu solutii acolo unde pare ca totul se inchide. Am vazut initiative concrete precum #sprijinimafacerilemici, evenimente gratuite sau organizarea online a celui mai mare Hack Day, cel mai mare eveniment IT complet remote din Romania pentru a asigura solutii tehnice pentru lupta cu efectele COVID-19 al caror scop merge catre acelasi deziderat.

Situatia generata de virus nu are frontiere, insa nici solutiile pentru ea nu au aceasta limita. Suntem aici, impreuna, o comunitate locala si globala, al carei efort comun va face societatea mai buna si antifragila.

Te invit sa ne urmaresti si, de ce nu, sa contribui.

Cu prietenie,

Toni Ioan Tataru

Director General OTP Leasing Romania

Parteneri pentru afacerile locale

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor