Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

COVID-19 - Noutati

Echipa OTP Leasing Romania este aici pentru a te sprijini in aceasta perioada. Suntem o companie construita in spiritul misiunii de a fi aproape de afacerea ta si credem in parteneriatul nostru mai mult ca oricand. Pentru ca dorim sa iti fim un sprijin real in aceasta perioada, am pregatit pentru tine aceasta pagina dedicata evolutiei COVID-19 din perspectiva legislativa, fiscala si a procedurilor companiei noastre.

Vom actualiza aceste informatii constant.  

MyLeasing - Online e cel mai simplu

Toti clientii OTP Leasing Romania au acces gratuit la aplicatia dedicata – MyLeasing.

Prin MyLeasing, iti poti verifica sau descarca:

Facturile

Imputernicirile
de dauna

Imputernicirile
de iesire din tara

Daca inca nu ai setat acest cont, este foarte simplu sa o faci urmand pasii de mai jos.


Am pregatit pentru tine si un material video pentru setarea acestui cont.

1. Acceseaza linkul de suport
2. Apasa butonul Am uitat parola
3. Scrie in campul Email adresa de email asociata cu contractul tau de leasing
* Pe aceasta vei primi instructiunile de acces.

Daca totusi nu reusesti sa iti setezi contul urmand indicatiile de mai sus/video, te rugam sa sa ne dai de veste la
clientservice@otp-leasing.ro.

Intrebari frecvente – COVID-19

 • Ce recomandari aveti pentru clientii OTP Leasing Romania in aceasta perioada?

Este important ca tu, familia si echipa ta sa fiti in siguranta si sa respectati normele si reglementarile de precautie emise de autoritati. De asemenea, este important sa fim responsabili si fata de cei din jurul nostru. Pentru a diminua expunerile la riscuri in aceasta perioada, echipa OTP Leasing Romania iti recomanda:

 • Utilizeaza cat de mult posibil MyLeasingplatforma suport pentru clientii nostri – pentru operatiuni zilnice, descarcarea imputernicirilor de dauna si de iesire din tara, verificare facturi si contracte
 • Utilizeaza mijloacele de plata la distanta (precum aplicatii online sau mobile banking), carduri sau alte metode de tip “contactless” pentru plati si transferuri monetare
 • Te rugam sa nu mergi in sediile OTP Leasing daca ai calatorit in tari sau zone afectate de COVID-19. Nu iesi din casa daca prezinti simptome ale virusului COVID-19 sau ai fost expus unor persoane sau zone infectate. 
 • Respecta indicațiile privind igiena si masurile preventive in orice situatie. La sediul OTP Leasing exista soluții dezinfectante puse la dispozitia tuturor vizitatorilor.
 • Daca este necesar sa mergi intr-unul dintre sediile OTP Leasing, te rugam sa tii cont de de recomandarile de igiena: spala-te pe maini inainte si dupa ce vizitezi sediul nostru, pastreaza o distanta minima de 1 m fata de alte persoane, utilizeaza produsele dezinfectante puse la dispozitie.

 

 • Cum recomandati sa procedez in cazul in care plata contractului meu de leasing este afectata de COVID-19?

Echipa OTP Leasing Romania este aici pentru a te sprijini in aceasta perioada. Daca intampini probleme in achitarea ratelor de leasing cauzate de actuala pandemie, te rugam sa contactezi consultantul tau de leasing din echipa noastra. In cazul in care nu mai ai datele de contact, te rugam sa ne scrii pe adresa sales@otp-leasing.ro, mentionand urmatoarele informatii: numar de contract si informatiile legate de situatia curenta a companiei tale. 

In acest moment, prevederile OUG37/2020 nu mai sunt disponibile, fiind aplicabile pana la 15 iunie 2020. Daca ai transmis pana la 15 iunie (inclusiv) o solicitare de amnare rate conform OUG37/2020, aceasta va fi analizata si solutionata tinand cont de prevederile ordonantei.

Monitorizam si analizam zilnic cererile pe care le primim din partea clientilor nostri. Sunt mai multe optiuni pe care ti le putem recomanda, tinand cont de reglementarile in vigoare si de procedurile companiei noastre. Te asiguram ca depunem toate eforturile pentru a pastra la minimul posibil timpul de raspuns si a te sprijini sa iti continui activitatea.

 •  Ce alte masuri pentru sprijinirea clientilor sunt in vigoare?

OTP Leasing este oficial partener finantator al programului IMM Leasing, dezvoltat de FNGCIMM si Ministerul Finantelor Publice. IMM-urile pot aplica direct prin OTP Leasing pentru finanțare prin leasing financiar pentru echipamente si vehicule utilitare cu avans incepand de la 0% si perioada de contract de pana la 72 de luni. In cadrul programului se acorda garantiiin procent de 60% pentru companiile locale care doresc achizitionarea de echipamente, utilaje și vehicule pentru transport mărfuri și persoane, utilizate în scopuri comerciale. Suma maxima solicitata/companie este de 5 milioane lei. Poti consulta criteriile si poti aplica aici.

 •  Cum procedez pentru costurile asociate contractului de leasing, cum ar fi plata CASCO si RCA?

Fie ca esti afectat temporar, fie pe termen lung de evolutia situatiei COVID-19, este important sa ramai responsabil cu privire la utilizarea bunurilor pe care le utilizeaza compania pe care o reprezinti. Echipa OTP Leasing Romania lucreaza alaturi de toti asiguratorii agreati pentru a gasi cele mai bune optiuni pentru contractul tau, tinand cont de normele legislative si fiscale. Intre timp, ne mentinem recomandarea de a continua platile aferente, in conformitate cu contractul tau de leasing si legislatia in vigoare, astfel incat, in eventualitatea unei situatii neprevazute, bunurile tale raman in siguranta.

In aceasta perioada nu se realizeaza derogari de la Inspectia Tehnica Periodica si lipsa acesteia constituie caz de nedespagubire.

 •  Ce sedii OTP Leasing Romania sunt deschise?

In aceasta perioada, echipa OTP Leasing Romania, respectand indicatiile de precautie transmise de autoritati, isi deruleaza cu preponderanta activitatea in regim de lucru de acasa. Asiguram, in continuare, intr-o proportie redusa, prezenta in toate sediile noastre. In eventualitatea in care este necesar sa te deplasezi la unul dintre sediile OTP Leasing Romania, te rugam sa contactezi in prealabil consultantul tau de leasing pentru a programa o intalnire.

Adresele sediile noastre sunt:

 • Bucuresti - Nicolae Caramfil, nr, 71-73, et. 5
 • Cluj -Napoca - B-dul Eroilor nr. 16 Cluj-Napoca
 • Iasi - Stefan cel Mare, nr, 14
 • Timisoara - Piata Sfantul Gheorghe, nr. 1

Te rugam sa nu mergi in sediile OTP Leasing daca ai calatorit in tari sau zone afectate de COVID-19. Nu iesi din casa daca prezinti simptome ale virusului COVID-19 sau ai fost expus unor persoane sau zone infectate.

 •  Cum procedez in cazul nu mai am datele de contact ale reprezentantului/consultantului OTP Leasing Romania?

Poti contacta si solicita informatii utilizand optiunile de mai jos:

 •  Care sunt masurile de securitate pe care ar trebui sa le am in vedere?

In primul rand, raman in vigoare masurile de securitate ce tin de informatiile cu caracter personal si de transmiterea acestora. Te rugam sa ai vedere ca nu iti vom solicita niciodata date personale sau legate de contractul tau de leasing prin alte canale decat cele oficiale.

In al doilea rand, este posibil ca in aceasta perioada sa existe mai multe mesaje pe care le primesti legate de COVID-19. Recomandarea noastra este sa acorzi atentie sporita pentru ca pot fi mesaje transmise de criminali cibernatici (mesaje de tip Phishing) si pot avea aparente unor mesaje legitime sau a unor entitati recunoscute. La fel ca in cazul altor mesaje de tip Phishing, atentia la detalii este importanta si iti recomandam sa nu deschidezi mesaje a caror sursa nu o cunosti.

 •  Care este strategia OTP Leasing Romania in aceasta perioada?

Echipa OTP Leasing Romania monitorizeaza atent situatia, avand ca prioritate siguranta echipei, a clientilor si a partenerilor nostri si mentinerea activitatii profesionale.

Am luat masuri de preventie conform cu indicațiile Organizației Mondiale a Sanatatii (OMS) la toate sediile noastre si am implementat un plan bine structurat de continuare a activitatilor profesionale in cazul tuturor scenariilor previzionate de catre colegii nostri din cadrul departamentelor responsabile cu astfel de situatii.

 

 

Solutii din comunitate

Am demarat o serie dedicata continutului pentru afacerile mici si mijlocii locale #Parteneripentruafacerilelocale. Cu sprijinul clientilor nostri, al partenerilor si al echipei vom aduce mai aproape de voi acele idei, strategii sau informatii care pot contribui la gestionarea situatiilor de business in aceasta perioada.

 

Urmareste noutatile aici.

Sustinem initiativele civice dedicate comunitatii

Voluntarii Code for Romania Task Force lucreaza continuu la dezvoltarea ultimelor solutii digitale menite sa lupte
impotriva efectelor #COVID19 si sa te ajute. Iata cateva dintre initiativele lor:

Pentru a fi la curent cu toate stirile oficiale si informatiile verificate in legatură cu situatia actuala a Romaniei.

Sugestii de la cum sa dezinfectezi pana la un test in care mentionezi ce simptome ai.

Descopera toate aplicatiile dedicate COVID-19 aici

Cu prietenie,
Echipa OTP Leasing Romania

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor