Interviu Revista Flote Auto - Finantarea prin leasing financiar

Leasingul financiar reprezinta unul dintre instrumentele-cheie pentru dezvoltarea pe termen lung a unei companii, in special a celor de tip IMM si start-up, OTP Leasing avand solutii si abordari personalizate pentru fiecare tip de client.

Piata de leasing financiar a fost caracterizata anul trecut de perfomanta, atat la nivel de volume finantate, cat si ca dinamica, atingand o valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, in crestere cu 14% comparativ cu anul precedent, cel mai ridicat avans din perioada post-criza. Potrivit datelor industriei de profil, aproximativ 73% din finantarile acordate sunt orientate catre segmentul auto, un segment care nu este reprezentat doar de autoturisme, ci si de vehicule comerciale usoare si grele.

Desi evolutia acestei piete este corelata intr-o mai mare masura cu apetitul pentru investitii decat cu acela pentru consum, care a fost de fapt motorul cresterii economiei cu 4,1% in 2018, finantatorii spun ca reinnoirea flotelor prin leasing financiar continua.

“Nevoia de reinnoire a parcurilor auto s-a mentinut anul trecut, dovada fiind solicitarile de finantare pentru flote venite atat din partea clientilor cu care o avem o colaborare indelungata, cat si din partea potentialilor clienti”, arata Steliana Moraru, Marketing & Communication Manager OTP Leasing Romania.

(...)

 “Experienta in domeniul acesta ne-a aratat ca fiecare tip de organizatie are nevoi specifice si obiective de business care necesita produse gandite pe tiparul lor de dezvoltare”, puncteaza Steliana Moraru.


De exemplu, clientii corporate isi doresc finantare in leasing pentru proiecte complexe, cum ar fi extinderi ale liniilor de productie sau noi proiecte pentru care au nevoie de vehicule si echipamente specifice.


Pentru IMM-uri, societatea de leasing financiar a implementat oferte de achizitie pentru autoturisme, vehicule comerciale usoare si autocamioane. Acestea au fost construite in jurul a doua cerinte specifice venite din partea clientilor: flux rapid de aprobare si conditii financiare adaptate nevoilor IMM-urilor.

Dedicat startup-urilor, OTP Leasing a creat oferte care le permit sa isi creasca afacerea cu costuri minime, precum avans incepand de la 30% si perioada de finantare de pana la 96 de luni.


Totodata, a fost diversificat portofoliul si in ceea ce priveste finantarea pentru anumite domenii, precum agricultura sau transporturi, care au nevoi specifice, cum ar fi posibilitatea de a plati in rate sezoniere, si o abordare nisata.


Pe de alta parte, OTP Leasing a dezvoltat anul trecut o aplicatie de aprobare online. Aceasta este disponibila 24/7, oricand si de oriunde. Companiile pot verifica daca sunt eligibile, care este avansul minimim si perioada maxima de contract. Prin intermediul aplicatiei, companiile care sunt interesate de vehicule premium second-hand, pot accesa si sugestii de autoturisme care se pliaza pe cerintele lor. Acest lucru este posibil datorita integrarii cu baza de date a unuia dintre partenerii OTP Leasing.

Articolul integral poate fi parcurs aici.

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor