Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

Interviu Revista Flote Auto - Finanțarea prin leasing financiar

Leasingul financiar reprezintă unul dintre instrumentele-cheie pentru dezvoltarea pe termen lung a unei companii, în special a celor de tip IMM și start-up, OTP Leasing având soluții și abordări personalizate pentru fiecare tip de client.

Piața de leasing financiar a fost caracterizată anul trecut de perfomanță, atât la nivel de volume finanțate, cât și ca dinamică, atingând o valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, în creștere cu 14% comparativ cu anul precedent, cel mai ridicat avans din perioada post-criza. Potrivit datelor industriei de profil, aproximativ 73% din finanțările acordate sunt orientate către segmentul auto, un segment care nu este reprezentat doar de autoturisme, ci și de vehicule comerciale ușoare și grele.

Deși evoluția acestei piețe este corelata într-o mai mare măsură cu apetitul pentru investiții decât cu acela pentru consum, care a fost de fapt motorul creșterii economiei cu 4,1% în 2018, finanțatorii spun ca reînnoirea flotelor prin leasing financiar continuă.

“Nevoia de reînnoire a parcurilor auto s-a menținut anul trecut, dovadă fiind solicitările de finanțare pentru flote venite atât din partea clienților cu care o avem o colaborare îndelungată, cât și din partea potențialilor clienți”, arată Steliana Moraru, Marketing & Communication Manager OTP Leasing România.

(...)

 “Experiența în domeniul acesta ne-a arătat că fiecare tip de organizație are nevoi specifice și obiective de business care necesită produse gândite pe tiparul lor de dezvoltare”, punctează Steliana Moraru.


De exemplu, clienții corporate își doresc finanțare în leasing pentru proiecte complexe, cum ar fi extinderi ale liniilor de producție sau noi proiecte pentru care au nevoie de vehicule și echipamente specifice.


Pentru IMM-uri, societatea de leasing financiar a implementat oferte de achiziție pentru autoturisme, vehicule comerciale ușoare și autocamioane. Acestea au fost construite în jurul a doua cerințe specifice venite din partea clienților: flux rapid de aprobare și condiții financiare adaptate nevoilor IMM-urilor.

Dedicat startup-urilor, OTP Leasing a creat oferte care le permit să își crească afacerea cu costuri minime, precum avans începand de la 30% și perioada de finanțare de până la 96 de luni.


Totodată, a fost diversificat portofoliul și în ceea ce privește finanțarea pentru anumite domenii, precum agricultura sau transporturi, care au nevoi specifice, cum ar fi posibilitatea de a plăti în rate sezoniere, și o abordare nișată.


Pe de alta parte, OTP Leasing a dezvoltat anul trecut o aplicație de aprobare online. Aceasta este disponibila 24/7, oricând și de oriunde. Companiile pot verifica dacă sunt eligibile, care este avansul minimim și perioada maximă de contract. Prin intermediul aplicației, companiile care sunt interesate de vehicule premium second-hand, pot accesa și sugestii de autoturisme care se pliază pe cerințele lor. Acest lucru este posibil datorită integrarii cu baza de date a unuia dintre partenerii OTP Leasing.

Articolul integral poate fi parcurs aici.

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor