Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

Actionarii OTP Leasing Romania au aprobat o majorare de capital de 5,5 milioane de lei

Actionarii OTP Leasing RomaniaOTP Bank Romania si Merkantil Bank Ungaria, au aprobat majorarea capitalului cu suma de 5,52 milioane lei. Majorarea de capital s-a efectuat prin aport suplimentar in numerar, varsat integral in lei in contul principal al companiei deschis la OTP Bank Romania.

Actionarii au contribuit la majorarea de capital, luandu-se in calcul cota de participare a fiecaruia la capitalul social, astfel: OTP Bank Romania S.A a contribuit cu 3,312 milioane lei si Merkantil Bank Zrt cu 2,208 milioane lei. Acest demers sustine angajamentul ambilor actionari de a sprijini dezvoltarea pe termen lung a OTP Leasing si increderea in capacitatea echipei de a indeplini obiectivele strategice.

Compania a inregistrat, in ultimii doi ani, o crestere constanta. Portofoliul curent al OTP Leasing Romania valoreaza aproximativ 233 milioane de lei, iar conform estimarilor interne acesta va creste la 280 de milioane de lei pana la sfarsitul anului 2018. In ceea ce priveste finantarile noi de leasing, OTP Leasing a inregistrat in primele 9 luni ale anului o crestere de 91% (146 milioane de lei), comparativ cu aceeasi perioada din anul 2017.

„Rezultatele solide ale ultimilor doi ani reflecta performanta la nivel de echipa, investitiile in dezvoltarea portofoliului de produse, digitalizare si dinamica ascendenta a sectorului de leasing. Cresterea este susținuta prin noi produse de leasing, adaptarea la cerintele clientilor si parteneriatele de incredere. Pe termen mediu, ne-am propus sa atingem obiectivul de a fi parte din top 10 companii locale de leasing,” a declarat Toni Ioan Tataru, CEO OTP Leasing Romania.

OTP Leasing a fost infiintata in anul 2007 si face parte din grupul OTP Bank, actionarii majoritari fiind OTP Bank Romania si Merkantil Bank Ungaria (parte a Merkantil Ungaria). OTP Leasing Romania ofera pentru persoane juridice un portofoliu variat de produse de leasing financiar, destinat achizitiei de autoturisme, vehicule comerciale si echipamente. Compania are sucursale in Bucuresti, Iasi, Brasov, Timisoara si Cluj. OTP Leasing coopereaza cu companii de pe intreg teritoriul Romaniei.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala şi de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare.

OTP Group ofera servicii universale de inalta calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienti in 9 tari, printr-o retea de aproximativ 1.400 de unitati, retea de ATM-uri si servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare in Ungaria si un jucator foarte important pe piata financiara din Europa Centrala si de Est.

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor