Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

OTP Leasing acorda finatari prin programul IMM Leasing pentru companiile locale

OTP Leasing Romania, parte din grupul bancar OTP, sustine IMM-urile locale prin intermediul programului IMM Leasing, dezvoltat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si Ministerul Finantelor Publice. In cadrul programului, OTP Leasing va acorda finantari in leasing financiar pentru achizitia de vehicule utilitare, autobuze si autocare, echipamente mobile si utilaje.

Implicarea in cadrul programului IMM Leasing continua initiativele de sprijin pentru relansarea economica a companiilor locale pe care OTP Leasing le-a realizat in decursul acestui an.

Prin intermediul programului sunt acordate garantii in procent de 60% si 80% din partea statului, tinand cont de tipul bunului finantat prin leasing financiar, subventii pentru dobanda si pentru alte costuri asociate. Perioada maxima pentru care se poate solicita finantarea este de 72 de luni, iar avansul perceput este intre 0-20%. Valoarea maxima a bunurilor achizitionate poate fi de 5 milioane lei. Alte avantaje ale programului sunt: nu se plateste comision de rambursare anticipata si exista posibilitatea acordarii unei perioade de gratie cuprinse intre 3 si 12 luni.

“Ne-am alaturat programului IMM Leasing avand in vedere obiectivul principal al acestei perioade, cel de a ramane un pilon de sprijin pentru companiile locale, prin solutii avantajoase si personalizate, ce tin cont de contextul economic si de nevoile domeniilor pe care le finantam. Acest demers este o continuare a celorlate proiecte pe care le-am initiat in aceste ultime luni, precum moratorii private si publice, campanii speciale cu perioade de gratie prelungite sau initiative digitale. IMM Leasing vine cu avantaje atat de ordin financiar pentru IMM-uri, cat si cu posibilitati adiacente de dezvoltare: de a continua sa pastreze sau chiar sa creeze noi locuri de munca, sa isi achizitioneze echipamente sau utilaje moderne si sa isi reinnoiasca flotele pentru vehiculele comerciale. Toate aceste beneficii pot aduce si mai multa valoare activitatii si contribuie la sanatatea economica a IMM-urilor locale”, a subliniat Toni Tataru, CEO OTP Leasing.

Pentru a beneficia de acest tip de finatare, IMM-urile trebuie sa indeplineasca cateva criterii de eligibilitate. Asfel, printre acestea se regasesc:

 - companiile trebuie sa faca dovada ca sunt IMM-uri, conform legislatiei in vigoare

- nu au restante la bugetul de stat si realizeaza activitati din domeniile eligibile pentru acest program

OTP Leasing va acorda aprobarea initiala pentru dosarul de leasing financiar si va gestiona relatia cu FNGCIMM pentru a obtine acordul final de contractare.

IMM-urile locale pot consulta ghidul IMM Leasing realizat de OTP Leasing si pot aplica accesand platforma dedicata.

IMM Leasing

 

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor