Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

Intreaba-ne orice

 

Echipa OTP Leasing este aici pentru a-ti furniza toate informatiile de care ai nevoie despre produsele de leasing financiar, contractul de leasing si oferte. Mai jos poti consulta informatii despre produsele noastre.

Daca doresti sa afli si alte detalii, dar care nu sunt mentionate in aceasta lista, ne poti contacta prin email (clientservice@otp-leasing.ro) sau telefonic (+4021 407 29 00, tarif normal din reteaua de telefonie fixa, de luni pana vineri, intre 8.30 – 17.30).

 

Informatii generale despre leasingul financiar, produse leasing financiar OTP Leasing Romania

 • Ce este leasing-ul financiar?

Leasing-ul financiar face referire la operatiunea prin care o parte, denumita finantator, transmite pentru o perioada determinta dreptul de folosinta asupra unui bun al carui proprietar este un utilizator, contra unei sume periodice, denumita rata de leasing. La sfarsitul perioadei de leasing finantatorul se obliga sa respecte dreptul de optiune al utilizatorului de a cumpara bunul, de a prelungi contractul de leasing fara a schimba natura leasing-ului, sau de a rezilia raporturile contractuale. Utilizatorul poate opta pentru cumpararea bunului inainte de sfarsitul perioadei de leasing, dar nu mai devreme de 12 luni.

 • In ce conditii pot obtine un leasing financiar?

Pentru a putea beneficia de o solutionare rapida a cererii de finantare, este necesar sa ne pui la dispozitie documentele solicitate cu privire la compania pe care o reprezinti si la vechiculele / echipamentele pe care doresti sa le achizitionezi. De asemenea, am gandit pentru tine si afacerea ta noi produse de leasing, cu aprobare si aplicare rapida: Aprobare Rapida (pentru autoturisme), Leasing Rapid (alte tipuri de vehicule), Finantare StartUp.

 • Ce pot achizitiona prin leasing financiar?

Portofoliul OTP Leasing Romania include produse de leasing destinate achizitiei de: autoturisme, vehicule comerciale si echipamente. Poti analiza produsele noastre, selectand din lista de mai jos:

Autoturisme

Vehicule Comerciale

Echipamente

Leasing Agricol

Startup

Aplica online

 

 Contract, facturare, incheiere proceduri  

 • Cand incep sa achit ratele de leasing financiar?

Prima rata de leasing se emite in luna urmatoare dupa plata integrala catre furnizor a bunului finantat. Toate ratele se emit in functie de oferta primita si de tipul de scadentar agreat.

 • Cum si unde pot plati ratele de leasing financiar?

Facturile se pot plati la casieriile bancilor de pe teritoriul Romania (orice banca) si online, prin transfer bancar, in contul:

OTP Leasing România IFN S.A.

Cont IBAN: RO67 OTPV 1130 0016 7222 RO01

Banca: OTP Bank România S.A

 • Care este cursul de facturare pentru ratele de leasing?

Cursul de facturare este cel stablit si agreat in contractul de leasing.

 • Cum primesc şi descarc factura?

Exista mai multe modalitati de primirie si accesare a facturilor:

-        Prin accesarea contului de utilizator de aici: https://suport.otp-leasing.ro

-        Prin email, la adresa indicata la semnarea contractului de leasing

-        Prin expediere a facturii catre adresa fizica de corespondenta, prin intermediul Postei Romane 

 • Se pot achita rate de leasing în avans?

Da, se poate achita contravaloarea a minim 6 rate in avans in baza unei cereri semnate si stampilate catre OTP Leasing Romania IFN SA.

 • Se poate achiziţiona bunul înainte de expirarea contractului de leasing?

Da, se poate inchide anticipat contractul de leasing prin plata valorii ramase si a costurilor aferente. Transferul de proprietate se realizeaza dupa finalizarea acestor plati. Inchiderea inainte de termenul stabilit in contract se poate face doar dupa 12 luni de la activarea contractului de leasing.

 • Ce presupune activarea contractului de leasing ?

Un contract se poate considera activat atunci cand se indeplinesc urmatoarele conditii :

- s-a efectuat plata integrala catre furnizorul ales de Utilizator

- s-a semnat procesul verbal de predare-primire a obiectului finantat

 • Se poate modifica durata unui contract de leasing?

Da, perioada contractuala se poate modifica dupa cum urmeaza:

- se poate scurta (in cazuri de inchideri anticipate sau rambursari partiale de capital)

- se poate prelungi in baza unei analize financiare (e.g in situatia in care se ajunge in imposibilitate de plata si sunt indeplinite anumite conditii)

 • Se pot aduce modificări la contractul de leasing încheiat?

Da, se pot aduce modificari la contractul de leasing semnat. Aceste modificari vor fi realizate in functie de nevoile clientului, dar tinandu-se cont de indeplinirea anumitor conditii (in functie de situatie: e.g. scurtarea/prelungirea perioadei de leasing, rambursari anticipate, cesionari de contracte de leasing, etc.)

 • Am ajuns la finalul perioadei contractuale. Ce trebuie sa fac?

Dupa inchiderea contractului de leasing, daca esti din Bucuresti, te asteptam la Departamentul Logistica al OTP Leasing Romania IFN SA cu Certificatul de Inmatriculare al bunurilor care au facut obiectul finantarii, cu stampila companiei si imputernicirea persoanei desemnate in vederea ridicarii documentelor necesare reinmatricularii. Daca sunteti din alt oras decat Bucuresti, documentele mentionate anterior se trimit prin curier.

OTP Leasing va elibera: cartea de identitate (in cazul autovehiculelor), certificatul fiscal al OTP Leasing Romania IFN SA (valabil doar pentru luna in care s-a emis), fisa de inmatriculare (in cazul autovehiculelor), ultima factura de rata/valoare reziduala.

 • Când se emite factura pentru valoarea reziduală în cazul închiderii la termen a contractului?

Daca nu ai optat pentru includerea valorii reziduale in ratele de leasing, factura de valoare reziduala se emite odata cu ultima rata de leasing. Acestea au acceasi data scadenta.

 

Schimbare date (personale, ale societatii etc.)

 • Am schimbat sediul social, ce trebuie sa fac?

Este necesar sa trimiteti catre OTP Leasing Romania IFN SA prin e-mail documentele modificate (e.g. certificatul de inregistrare, actul constitutiv, alte mentiuni)

 • Am schimbat datele societatii/datele personale, este nevoie sa va instiintez?

Da, te rugam sa ne informezi de fiecare data cand sunt realizate modificari ale datelor personale/societatii si sa trimiti documentele justificative care atesta (in care este inscrisa)  modificarea.

 • Vreau sa schimb adresa de corespondenta, ce trebuie sa fac?

Ne trimiteti un e-mail la adresa clientservice@otp-leasing.ro cu datele dorite, iar echipa noastra va modifica adresa de corespondenta in baza de date.

 

Alte informatii (plecare in afara, daune, pierdere documente)

 • Vreau să plec cu maşina în afara ţării. Cum ar trebui să procedez?

Este necesar sa descarcati din contul My Leasing o imputernicire pentru persoana care va conduce masina. Daca, din varii motive, acest lucru nu este posibil, puteti solicita din partea OTP Leasing Romania eliberarea acesteia, cu cel putin 2 saptamani inainte de data plecarii, prin e-mail clientservice@otp-leasing.ro.

 

 • Cum procedez în cazul unei daune (avarie, furt)?

Se informeaza imediat societatea de Asigurari la care s-au intocmit politele cu privire la evenimentul intamplat. In cazul furturilor (atat partiale, cat si totale), este obligatorie declararea acestora la Sectia de Politie in raza careia s-a constatat disparitia bunului, apeland la serviciul de urgenta 112, in maxim 24 de ore de la data constatarii disparitiei. Tot in maxim 24 de ore de la data avizarii la Politie, este necesara avizarea furtului si la Societatea de Asigurari.

 • Am pierdut placutele de inmatriculare/ certificatul de inmatriculare (talonul). Cum procedez?

Se intocmeste o declaratie notariala cu privire la pierderea placutelor/talonului. Aceasta se aduce la OTP Leasing Romania IFN SA impreuna cu o copie a cartii de identitate a persoanei declarante .

OTP Leasing Romania IFN SA se ocupa ulterior de toate demersurile pentru obtinerea noilor placute de inmatriculare / noului certificate de inmatriculare.

 • Talonul mi-a fost retinut de Politia Romana. Cum il recuperez?

Se trimite procesul verbal, dovada platii amenzii (daca este cazul) si dovada RAR pentru remedierea defectiunii (daca este cazul) catre OTP Leasing Romania IFN SA in original. Echipa OTP Leasing Romania se va ocupa de recuperarea talonului si il va trimite ulterior clientului.

 

 

Date contact OTP Leasing Romania IFN SA

 • Cum pot sa va contactez?

Echipa OTP Leasing Romania este aici pentru a te ajuta cand vrei sa afli mai multe detalii despre finantarea prin leasing financiar, oferte si informatii despre contractul de leasing.

Adresa sediului central:

OTP Leasing Romania - Bucuresti

Strada Nicolae Caramfil nr. 71-73, et. 5, sector 1, Bucuresti

Telefon: +4021 407 29 00

Fax: +4021 407 29 99

Email: clientservice@otp-leasing.ro

Programul de funcţionare OTP Leasing Romania: Luni – Vineri: 8.30 – 17.30

Mai multe date de contact si informatii despre echipa locala (Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara) poti accesa aici.

 

 

 

 

 

 

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor