Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?
Ghidul de leasing financiar pentru compania ta

Ghidul de leasing financiar pentru compania ta

OTP Leasing îți pune la dispoziție un ghid complet de leasing financiar pentru compania ta!

 

Datorită nevoii de a-și dezvolta afacerea, mulți antreprenori români apelează la diverse surse de finanțare. Fie din lipsa fondurilor proprii, ori din necesitatea de a cumpăra anumite bunuri, leasingul financiar este unul dintre instrumentele de finanțare cele mai frecvent utilizate.

 

Ce este leasingul financiar?

 

Leasingul financiar este o formă de finanțare bazată pe un sistem de plată constantă, sub formă de rate lunare, semestriale sau sezoniere, în funcție de nevoile companiei tale. Contractele de leasing financiar pot fi semnate pentru cel puțin 12 luni. La sfârșitul perioadei contractuale, după ce au fost efectuate toate plățile către finanțator și societatea de asigurări, vei deveni proprietarul bunurilor.

 

Care sunt bunurile pentru care pot obține finanțare?

 

Principalele categorii de bunuri pentru care OTP Leasing oferă finanțare sunt automobile, vehicule comerciale, mașini și echipamente agricole, camioane, camionete sau mașini de construcții. Dacă echipamentul sau utilajul pentru care dorești să obții finanțare nu se regăsește în niciuna dintre categoriile existente pe site, ne poți contacta și vom găsi o soluție potrivită pentru tine.

 

Ce informații se regăsesc în contractul de leasing?

 

Pe lângă informațiile legate de finanțator și beneficiar, în contract sunt menționate și detaliile următoare:

 

 Perioada de finanțare

 

O perioadă contractuală mai lungă înseamnă o rată mai mică, însă cu cât perioada contractuală este mai mare, cu atât se majorează și costul total plătit, adăugând dobânda.

 

 Avansul

 

Acesta reprezintă o parte din valoarea totală a bunului și începe de la 5% pentru anumite categorii de bunuri. Cu cât avansul este mai mare, cu atât rata lunară va fi mai mică.

 

 Valoarea reziduală

 

Valoarea reziduală este parte din prețul total al bunului solicitat. Acest cost se achită de obicei la finalul perioadei contractuale, după plata ultimei rate.

 

OTP Leasing oferă clienților beneficii personalizate bazate pe activități specifice. În acest mod, îți poți crea un plan personalizat prin care poți elibera și utiliza propriile resurse financiare într-un mod flexibil sau le poți redirecționa către alte investiții sau dezvoltarea de proiecte personale. 

 

Pentru mai multe informații, descarcă ghidul complet aici.

 

 

 

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor