Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

Cum poți achiziționa echipamente agricole prin leasing financiar?

Cu toate că România este una din țările cu cel mai mare potențial agricol din Uniunea Europeană, la nivel național există o deficiență în ceea ce privește echipamentele agricole performante, acest lucru având un impact negativ asupra recoltei și productivității fermelor. 

Pentru fermierii care urmăresc o creștere a performanțelor privind recolta și calitatea acesteia, companiile de leasing au o soluție avantajoasă: leasingul financiar pentru echipamente și utilaje agricole. Această metodă de finanțare se adresează firmelor sau persoanelor fizice autorizate (PFA) care nu dispun de suficient capital pentru astfel de investiții sau nu doresc să îngreuneze fluxul financiar al companiei. 

 

Care sunt caracteristicile leasingului financiar pentru echipamente și utilaje agricole?

 

Ca formă de finanțare, leasingul financiar are la bază un sistem de plăți succesive, sub forma unor rate lunare care sunt plătite pentru utilizarea bunului finanțat pe o perioadă de timp determinată. 

 

Iată care sunt particularitățile acestei forme de finanțare, precum și avantajele acesteia pentru producătorii agricoli.

 La finalul contractului, compania solicitantă devine proprietarul echipamentelor agricole contractate, după ce achită valoarea reziduală și alte obligații de plată contractuale;

 Odată cu încheierea contractului, firma solicitantă va dispune imediat de bunurile finanțate și le va putea utiliza;

 Un avans de minimum 5%;

 Posibilitatea de a achiziționa echipamente și utilaje agricole noi, cât și second-hand;

 Garanția constă în însuși bunul finanțat;

 Posibilitatea de a achita ratele sezonier, trimestial sau semestrial;

 Posibilitatea de a obține finanțare atât în lei, cât și în euro;

 Sistem rapid și eficient de aprobare a documentației;

 Posibilitatea de a aduce modificări contractului chiar și după semnarea acestuia, în funcție de nevoile firmei sau persoanei solicitante (scurtarea sau prelungirea perioadei contractuale, rambursări anticipate, cesionarea contractului de finanțare etc.)

 

Care sunt documentele necesare pentru a obține un leasing pentru echipamente și utilaje agricole?

 

Aplicând pentru un leasing financiar pentru utilaje sau echipamente agricole, companiile sau persoanele fizice autorizate se vor bucura de o birocrație redusă. Pe site-ul OTP Leasing Romania poți aplica rapid și ușor pentru un leasing folosind AgriTool, prin care se pot aproba cererile de finanțare. 

În ceea ce privește documentația, trebuie doar să completezi o cerere de finanțare și un acord de consultare a bazei de date CRC (Centrala Riscului de Credit) și să ni le trimiți pentru a fi analizate. Contractul se va activa după plata integrală către furnizorul ales și după semnarea procesului verbal de predare – primire a bunului finanțat.

Prima rată vă fi achitată în luna următoare, iar restul ratelor vor fi emise în funcție de oferta primită, dar și de tipul de scadențar agreat.

Prin intermediul leasingului financiar pentru echipamente agricole, fermierii romani sunt sprijiniți în planurile lor de dezvoltare, tehnologizare și modernizare. OTP Leasing România oferă soluții de finanțare adaptate nevoilor agricultorilor, prin intermediul produsului AgriLeasing. În plus, persoanele sau firmele solicitante pot beneficia și de consultanță personalizată pe toată durata procesului de accesare a finanțării.

 

 Cum poti achizitiona echipamente agricle prin leasing financiar

 

 

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor