Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

Care sunt costurile unui contract de leasing financiar?

Din necesitatea de a-și dezvolta business-ul, mulți antreprenori români apelează la diverse surse de finanțare. Fie pentru că nu dispun de fonduri proprii sau acestea sunt insuficiente pentru achiziționarea de diverse bunuri, unul din cele mai des accesate instrumente de finanțare este leasingul financiar. 

În comparație cu un credit bancar, un contract de leasing financiar are o serie de avantaje, oferind un grad mai mare de flexibilitate, în special cu privire la costurile implicate. Înainte de a încheia un contract de leasing financiar, este important să fii cât mai bine informat cu privire la acestea. Utilizând un calculator online, pe care îl găsești disponibil și la noi pe site, poți obține rapid și simplu o estimare a costurilor pentru finanțarea bunurilor pe care dorești să le achiziționezi. Iată mai jos care sunt principalele costuri pe care le presupune un contract de leasing financiar:

 

#1 Avansul

 

 Pentru a încheia un contract de leasing financiar, este necesar să achiți un avans minim din valoarea totală a bunurilor pe care dorești să le achiziționezi. 

Dacă dispui de un capital mai ridicat pentru investiții, este recomandat să achiți un avans cât mai mare, pentru ca ratele lunare rămase de plătit să fie cât mai mici.

 

#2 Ratele de leasing

 

 Un contract de leasing financiar oferă flexibilitate în ceea ce privește plata ratelor: multe societăți de leasing oferindu-ți posibilitatea de a alege frecvența de plată, în funcție de nevoile tale de business. Astfel, poți opta pentru plata lunară, semestrială sau sezonieră a ratelor. Având mai multe opțiuni, beneficiezi de un avantaj care îți oferă stabilitate și un grad crescut de siguranță pentru achitarea ratelor contractuale. 

De asemenea, este important să știi că valoarea ratei pe care trebuie să o achiți este influențată de perioada contractuală și valoarea minimă a avansului.

 

 

 #3 Dobânda

 

 Pentru a beneficia de o rată lunară mai mică, multe companii care vor să obțină finanțare prin leasing optează pentru o perioadă contractuală cât mai mare. Însă, cu cât perioada contractuală este mai mare, cu atât crește și costul total plătit cu dobânda.

Pentru a alege o perioadă contractuală potrivită nevoilor și obiectivelor tale de business, folosește calculatorul de leasing pe care ți-l punem la dispoziție online și află care sunt costurile ideale pentru tine.

 

#4 Comisioane

 

 Pe lângă dobândă, societatea de leasing percepe și un comision de administrare. De regula, acest comision este plătit o singură dată, la semnarea contractului.

Alte taxe percepute sunt și cele pentru serviciile logistice, cum ar fi înmatricularea mașinii. 

 

 

 #5 Valoarea reziduală

 

 Valoarea reziduală reprezintă o parte din prețul total aferent bunului, care de cele mai multe ori se achită la finalul perioadei contractuale. După plata ultimei rate și a valorii reziduale, se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului către utilizator. De asemenea, există și opțiunea de a include în ratele lunare valoarea reziduală. În acest caz, valoarea reziduală de la finalul contractului este de 0%.

 

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor