Buna, sunt Eliza! Cu ce informatii te pot ajuta?

Avantajele leasingului financiar pentru echipamente medicale

În ultimii ani, atât marile lanțuri de clinici private, cât și unitățile publice și cabinetele individuale au investit din ce în ce mai mult în echipamente medicale performante. Printre cauzele acestei creșteri se numără nivelul ridicat de competiție, dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, precum și interesul crescut al pacienților pentru diagnosticare de mare acuratețe. 

De asemenea, posibilitatea de a obține finanțare prin leasing pentru acest tip de bunuri și avantajele aferente au contribuit semnificativ la o creștere a investițiilor în aparate performante precum RMN (rezonanță magnetică nucleară), CT (computer tomograf), ecografe, mamografe, echipamente pentru laboratoare de analiză, echipamente stomatologice, echipamente pentru cardiologie sau echipamente pentru recuperare medicală. Astfel, clinicile private sau de stat pot oferi soluții moderne de tratament și diagnostic pentru pacienți.

 

Ce este leasingul financiar?

 

Leasingul financiar este un pachet integrat de finanțare, asigurare și servicii post-vânzare, destinat celor care doresc să achiziționeze bunuri de folosință îndelungată. Astfel, clientul, denumit și locatar, achiziționează bunul prin intermediul unui împrumut, pe care îl rambursează apoi în rate.

De cele mai multe ori, garanția finanțării este reprezentată de însuși bunul finanțat, însă unele societăți de leasing pot cere garanții suplimentare, în funcție de bonitatea clientului. 

 

Care sunt avantajele leasingului financiar pentru echipamente medicale?

 

 Procesul de achiziție prin leasing a echipamentelor medicale este similar cu cel al autoturismelor și oferă aceleași avantaje:

  • Gestionarea mai bună a fluxului financiar

  • Costuri avantajoase (atât pentru plățile inițiale, precum avansul, cât și pentru ratele lunare)

  • Proces de aplicare online și flux de obținere al bunurilor gândit pentru acest domeniu

  • Aprobarea poate fi primită în termen de numai 24 de ore.

  • Nu se solicită garanții suplimentare decât în cazuri foarte rare

  • Perioada de finanțare de până la 5 ani (pentru echipamente medicale noi)

  • La finalul perioadei contractuale, clientul devine proprietarul echipamentului

 

  • Nivel crescut de flexibilitate și documentație redusă

 

Leasingul financiar este un instrument de finanțare la fel de avantajos atunci când vine vorba de documentație în momentul aplicării, întregul proces implicând mai puțină birocrație decât în cazul unui credit bancar.

Flexibilitatea leasingului pentru echipamente medicale este evidentă și în cazul termenelor de plată, care pot fi adaptate în funcție de nevoile clientului. 

 

  • Poți afla cu un singur click valoarea ratei de leasing a echipamentelor medicale

 

Pe site-ul nostru vei găsi un calculator cu ajutorul căruia poți afla simplu și rapid dacă ești eligibil pentru un contract de leasing. Cu ajutorul acestuia poți afla cuantumul avansului minim, a ratelor lunare, perioada maximă de contract, precum și costurile totale estimative, care includ valoarea reziduală și eventualele comisioane.

 

  • Procedură simplă și rapidă de aplicare  

 

După consultarea costurilor estimative, următorul pas constă în completarea unei cereri de finanțare și a unui acord de consultare CRC (pentru consultarea bazei de date a Centralei Riscului de Credit).

După completarea documentelor, tot ce mai rămâne de făcut este să ni le trimiți, iar ulterior vor fi verificate de un reprezentant OTP Leasing România.

 

 

 

 

auto image/svg+xml mješalica traktor kamion jedrilica motor